pressad saft av ½ apelsin. 500 g laxfilé. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm. 2 dl Arla Köket® smetana pressad saft av ½ apelsin 1 tsk stött rosépeppar salt
Servera de ugnsbakade laxaskarna på heta tallrikar. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. 1,6 kg laxfilé från mittbit utan skinn. 3 apelsiner
Salta och peppra laxfiléerna, lägg dem med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form. Skrubba citron och apelsin i ljummet vatten, riv skalen och pressa juicen