Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Servera då med t ex små bitar kokt potatis, alternativt mosad med en klick osaltat smör samt lite blandade ångkokta grönsaker som t ex ärtor, broccoli och majs
600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 4 dl gröna ärtor. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 4 dl gröna ärtor
Servera laxen med gräddfilssåsen, kokt potatis och gärna ett gäng edamamebönor, eller gröna ärtor. Idag står det dock ugnsbakad lax på bloggmenyn, serverad med en riktigt god gräddfilssås och ett gäng härligt göna edamamebönor
en näve frysta ärtor. Häll ärtorna över. Har ni sett något så snyggt. Lila sötpotatis. -) Jag äter ju rätt så ofta vanlig orange sötpotatis och den är ju väldigt nyttig och god men den här lila sötpotatisen är nog snäppet snyggare även om smaken var likvärdig
Servera potatisen och laxfilén med gröna ärtor. Krydda laxfiléerna med salt/ vitpeppar/ citronpeppar. Använd portionslaxfiléer ca 125g/st. Använd portionslaxfiléer ca 125g/st
Servera med pressad potatis, ärtor och romsås. 4 port175 grader600-800 g laxfilé med skinnsalt2 fiskbuljongtärningar½ citron2 ½ dl matlagningsgräddeStek laxfilén med skinnsidan upp, salta på köttsidan, i en ugnsäker form i mitten av ugnen i 20 minuter. 600-800 g laxfilé med skinnsalt