Servera laxen med kokt potatis och lite smörstekta sockerärtor. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
dillslungad potatis och sockerärtor. Ugnsbakadlax med. Lax. Sockerärtor. Lax är lätt och laga och blir. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Lägg laxskivorna i en smord ugnsfast form och pensla dem med kallpressad rapsolja. 4 portionsskivor laxfilé utan skinn. Baka av laxen mitt i ugnen i 12 - 15 minuter. 4 portionsskivor laxfilé utan skinn
Ugnsbakadlax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*
Så på min krispiga sommarsallad lade jag idag en härligt ugnsbakadlaxfilé och medan jag ändå lyxade till det lite gjorde jag en hemgjord pesto till - på persilja