Hacka löken och skär sellerin i bitar. Krydda laxskivorna med salt och peppar. Flytta försiktigt över laxskivorna i formen, strö över citronriv, timjan och häll ev
Ansa sellerin och skär den i tunna skivor. Tänk på att laxen också bidrar med sin sälta. Blanda apelsinklyftor, ärter eller bönor, selleri och ärtskott
Och inte den gamla vanliga laxfilén, som det så ofta blir när Najni lagar fisk. Lägg rotsellerikuberna på en ugnsplåt och ringla över rapsolja och lägg i några smörklickar
Helstekt rotselleri. inte alltför stor hel rotselleri. Den helstekta rotsellerin tillagas oftast utan att skalas, kan man ju göra om man hellre vill det, själv skalar jag den helt ren
Igår var det dags igen, denna gång LAX. Laxen snabbt gravad över natten med riven rödbeta. Här använde jag också hö att röka/bränna av laxen med (Ett av mina experiment jag håller på med HÖ, som du får veta mer om när jag landat i det…
Servera de ugnsbakadelaxaskarna på heta tallrikar. Ansa sellerin och skiva den tunt. Blanda ner smör och salta försiktigt tänk på att den rökta laxen bidrar med sälta
En middag med ugnsbakadlax och en tillhörande sallad på avocado, oliver och tomater innehåller mycket fett i sig – vilket gör att man inte nödvändigtvis måste tillsätta mer fett
Ansa sellerin och skär den i tunna skivor. Laxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra
Men, sill- och laxbuffén såg så fräsch ut så vi valde den. Skär sellerin i småbitar. På buffén fanns det lax och sill i alla möjliga former, inlagd strömming, goda såser och röror, ägghalvor, färskpotatis, västerbottenost och tunnbröd m
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…