Mosa ihop fetaosten med finhackad rödlök och kapris. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Skala och skär rödlöken i kvartar. Krydda laxskivorna med salt och peppar. Lägg i rödlöken. Flytta försiktigt över laxskivorna i formen, strö över citronriv, timjan och häll ev
Skala och dela rödlök, gullök, morötter och tomater i ungefär lika storlek. Lägg tinade laxfiléer på en plåt och krydda med salt, peppar och grillkrydda
Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
4 Laxfiléer läggs in en ugnsfast form. 1 rödlök. Lägg röran ovanpå och bredvid laxen - toppa med 1 dl smakrik ost. När laxen varit i ugnen ca 25 minuter i 200 grader, tas denna ut och toppa med litet röd caviar. 4 Lax. 1 rödlök
Ta ut och lägg laxen med skinnet uppåt ovanpå fänkålen. 3 rödlökar. 1/4 färsk lax ( odlad i Norge eller fiskad i Atlanten). Lax och grönsaker klar efter totalt ca 25-30 min. 3 rödlökar 6 potatisar 1ask champinjoner / kantareller. 1/4 färsk lax ( odlad i Norge eller fiskad i Atlanten)