Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken. Lägg räkorna ovanpå laxen. Blanda crème fraîche, grädde, dill, senap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. salt och peppar. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Tillsätt en nypa salt och peppar. Lax. Lägg laxfiléerna i en liten ugnsfast form. Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen och potatisen
Smaka av med salt och peppar. Tina gärna laxfiléerna i kylskåp över natten dagen innan. Lax. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form och klicka örtsmöret på fisken
salt och peppar. Till detta blev det en superfräsch citrondippsås som blev himla lyckad, så god och fräsch och passade perfekt till den ugnsbakadelaxen
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. 2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Mixa dillen med 0,5dl av grädden, rör ner i såsen, smaka av med lite salt & vitpeppar. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Peppar. Ugnsbakadlax med. Lax. peppar. Lax är lätt och laga och blir. salt och peppar. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags