Dotter Josefin och blivande mågen Anders var hemma för att bröllopsplanera, och det blev den här laxen till lunch/middag med grönska, fågelkvitter och myggsurr som ackompanjemang
Skär laxen i portionsbitar. Härligt recept med asiatiska smaker. Bryn smör i kastrull, rör ner soja, vatten, sambal oelek, skal & saft av lime, ingefära och socker
I kombination med två ugnsbakadelaxfiler blev det en delikat söndagsmiddag i solen på verandan. Jo just det, lite ugnsbakad tomat och lime blev det också
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Servera laxenmed nykokta risnudlar, koriander och lime. Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker
Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Man kan ta citron istället för lime också men jag hade inte de hemma så de fick bli lime. Lägg tinade laxfiléer på en plåt och krydda med salt, peppar och grillkrydda