Ugnslagad laxmedgräddig sås, pressad potatis och rårivna morötter/gulbeta. Häromdagen gjorde jag ett lyckat test med ugnsbakat lax i en krämig sås med smak av pepparrot
Ni får så klart hänga med bland möra köttbitar, gräddiga såser, goda viner och så klart berg av disk ☺ (bjuder på två sneek-peak på några ingredienser som kommer att ingå i fredagens trerätters)
Laxtournedosmed gräddstuvad purjo och svensk pesto. Lax. Fina fisken vilar på en bädd av mild, gräddig purjo och får sting av en svensk variant på pesto
Jag serverar den gräddigalaxenmed pressad potatis, kokta ärtor och rivna morötter. Mormors lax är ett starkt minne från min uppväxt och mina besök hos mormor i Kiruna
Dessutom smakar mat ibland mer utan en krämig eller gräddig sås och så sparar man lite kalorier. Apelsin- och rosépepparbakad laxmed kummin och saffransfänkålssallad