Ugnsbakadlax. Gnid in laxenmed salt och olivolja. Koka ihop med vin, fiskbuljong och grädde. Rå fänkål. Mixa skummig med mycket kallt smör innan servering
Ugnsbakadlaxmedfänkål och citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
500 g laxfilé. ca 400 g fänkål. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilémed skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor