Ugnsbakadlax, buljongkokt bulgur, krispiga grönsaker, krämig fetaost och en fräsch limedressing. Efter en helg med massor av god mat och dryck chockade jag kroppen med en löptur och en fräsch sallad i går
Ugnsbakadlaxmed frön & wookade grönsaker med chili, ingefära & vitlök. Köper alltid en hel bit lax i fiskdisken som jag sedan delar upp i portionsbitar & fryser in en & en eller två & två, lätt att ta fram & tina
Ingen större matlust, men lite Ugnsbakadlaxmed färskost och bulgursallad fick det bli till. Febern är förhoppningsvis borta, men halsen fortsätter att bråka med mig
Till den är det mycket gott att göra en enkel men ljuvlig yoghurtsås med den ugnsbakade citronen. Jag tror på att välja en basrätt – såsom kyckling, kött eller fisk (jag föredrar lax till bufféer) och sedan bygga på med lättlagade matigare sallader, grönsaker, grönsallad och/eller tomatsallad, kanske en paj om man vill ha extra matigt och mycket och någon god sås/röra till