Ugnsbakad lax kål recept

Ugnsbakad lax och kål med soja och ingefära

Ugnsbakad lax och kål med soja och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax och kål 1 st spetskål 1 st rödlök(ar) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk färsk ingefära 2 msk japansk soja 0,5 msk olivolja 0,5 st limefrukt(er) 300 gram färsk lax 1 krm salt 100 gram grönkål 2 tsk svarta sesamfrön Dressing 1 dl matlagningsyoghurt 2 msk vatten 2 krm chiliflakes 0,5 st limefrukt(er) 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad lax på svartkålsbädd - Mitt kök

Ugnsbakad lax på svartkålsbädd - Mitt kök

Lägg laxenkålen och krydda fisken med salt och peppar. Lägg upp kål och lax på tallrik, toppa med Imat fraiche, forellrom, strimlad purjolök och dill
Ugnsbakad lax med flädersås

Ugnsbakad lax med flädersås

Gnid in laxen med fänkål och halva mängden peppar och salt. Mortla fänkålsfröna. Lägg allt utom laxen i en ugnssäker form, strö över resterande salt och peppar
Lila sötpotatis med ugnsbakad lax

Lila sötpotatis med ugnsbakad lax

ett halvt blomkålshuvud. Laxen jag gjorde till blev så himla lyckad och god, den måste ni testa. Dela kålen i mindre buketter och koka några minuter, häll av vattnet och låt ånga av
Genialisk lax med signatur Björn Frantzén

Genialisk lax med signatur Björn Frantzén

Kombinationen kål och lax låter konstig, men är i själva verket toppen. Originalreceptet var med broccoli och broccolistjälk, men vårt kylskåp bjöd på blomkål istället
Samlade LCHF-recept

Samlade LCHF-recept

Ugnsbakadlax med örtig lime- och vitlökssås. Ugnsbakad torskrygg med pestotäcke av cashewnötter, persilja, solrosfrön och parmesan
Hallelujagod mat

Hallelujagod mat

Men kring jul hittade jag ett recept hos ICA med ugnsbakadspetskål, som jag har varit sugen att testa
Skrei i ugn m/savoykål & räkmajonnäs

Skrei i ugn m/savoykål & räkmajonnäs

Jag föredrar att göra fiskgryta än att ställa mig och halstra en bit lax i stekpannan. Skär löken lika fint och strimla savoykålen
När jag själv bestämmer vad som ligger på tallriken

När jag själv bestämmer vad som ligger på tallriken

På tallriken låg rester av ugnsbakadlax med spenat- och dillpesto från veckan, ugnsbakade plommontomater, stekt Gårdshalloumi från Fontana (tips från Moma på Istagram tidigare idag) och ugnsrostad vitkål som Sonja (Dagmar´s Kitchen) bloggade om tidigare i veckan
Brysselkålssallad med vinteräpple

Brysselkålssallad med vinteräpple

Salladen hade vi till ugnsbakadlax (lax, citronskal, citronsaft, salt och peppar) med ris och vitlökssås (turkisk yoghurt, vitlök, honung, salt och peppar)