eller torkade örter som till exempel italiensk salladskrydda eller ”örtagård” från Santa Maria. Satsar man på färsk lax, färsk timjan, färska örter till dressingen och färskpressad appelsin blir det lyx-varianten
½ tsk italiensk salladskrydda. Jag hade kvar en liten rest av inkokt lax, som jag först tänkte ge till katterna, men som jag vid närmare eftertanke bestämde mig för att förgylla vår egen kväll med
På bordet fanns också ugnsbakadlax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Jag älskar lax i alla former, ugnsbakad, i pudding, inkokt, i soppa, i sallad, i sushi. Förr i tiden lär arbetarna vid laxodlingarna i Älvkarleby ha haft en klausul i sina anställningskontrakt att de skulle slippa äta lax alla dagar i veckan
Fredag - Italienskugnsbakad kyckling. Tisdag - Currylax på halloumi- och grönsaksbädd. En riktigt god lax med smak av currysmör som serveras på en grönsaksbädd kombinerad med halloumiost
Igår var det dags igen, denna gång LAX. Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Ugnsbakad portabella. Kvällen började med en jordärtsskockssoppa som hälldes på dekorerade tallrikar bestående av rökt lax, strimlad rödkål, blomkål,dill, krasse och kryddade brödsmulor ackompanjerat med Piper Heidsecks röda Champagne