hummerfond. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
hummerfond, konc. Tänk på att laxen också bidrar med sin sälta. Hacka lax och dill. Lax. Salta laxen på båda sidor och lägg dem på bakplåtspapper i långpanna
Lax måste ju vara en av de råvaror som kan varieras på flest vis, ja det kan man ju med de flesta sorters fiskar faktiskt men det känns ändå som laxen ligger i toppen på variationslistan
Arbetarna vid laxodlingarna i Älvkarleby lär förr i tiden haft en passus i sina anställningsvillkor att de inte skulle behöva äta lax alla dagar i veckan
- 4 portioner lax- 1 dl lätt crème fraiche- 1 dl vatten- 3 msk hummerfond- 2. Lägg laxen i en ugnsfast och peppra den2) Blanda och koka ihop. crème fraiche, vatten, hummerfond, senap, grädde och peppar3) Häll blandingen över laxen och sätt in i ugnen i 30 minuter4) Medans laxen är i ugnen koka ris och haricots verts eller det tillbehör ni önskar Klart att servera. 4 portioner lax. 3 msk hummerfond. 3) Häll blandingen över laxen och sätt in i ugnen i 30 minuter. 4) Medans laxen är i ugnen koka ris och haricots verts eller det tillbehör ni önskar Klart att servera
Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Strö dill och rom över laxen. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter. 3 msk Touch of Taste Hummerfond. 4 port lax
Här kommer ett urenkelt recept på ugnsbakadlax vi åt i söndagskväll. Hummerfonden ger verkligen en SUPERGOD smak åt rätten och det blir MYCKET sås, slurp