Ugnsbakad lax bönor recept

Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

4 400 g färska bönor t ex vaxbönor eller haricots verts 1 blomkål (à ca 600 g) 1 citron 2 msk olja 1 msk hackad färsk timjan 2 1/4 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 port laxfilé (à ca 140 g) Kantareller 2 schalottenlökar 250 g kantareller 2 msk smör 1/2 tsk salt 1/2 dl hackade rostade hasselnötter 1 dl riven pecorinoost eller parmesanost Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad lax, bönor i soffritto

Ugnsbakad lax, bönor i soffritto

Blanda i bönor och smaka av med salt och peppar, vänd ner persilja. Sätt ugnen på 120 grader och gnid in laxen med resten av olivoljan, salta och peppra
Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde

Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde

Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål. Ta ut och tina laxen om den är fryst. Lax. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över
UGNSBAKAD LAX MED SPENAT OCH KOKOSRIS

UGNSBAKAD LAX MED SPENAT OCH KOKOSRIS

Och gör det vegetariskt genom att blanda runt det som en sallad tillsammans med rejäla grönsaker, avokado, koriander, hackade nötter och sojabönor
Ugnsbakad lax med grönsaker

Ugnsbakad lax med grönsaker

4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
RECEPT: Ugnsbakad lax med senapsröra deluxe!

RECEPT: Ugnsbakad lax med senapsröra deluxe!

Det blev en lyckad lax igår Jag serverade laxen tillsammans med en fräsch sallad med en simpel dressing (balsamvinäger, olivolja, salt och peppar) samt vita bönor i senapsdressing
Ugnsbakad ryggfilé av lax

Ugnsbakad ryggfilé av lax

Laxen var en ryggfilé som serverades med färspotatis, bondbönor och gräddmajonnässås. Skala bondbönorna och skrapa´potatisen
Ugnsbakad lax med bacon och tomater

Ugnsbakad lax med bacon och tomater

På tallriken fick den färdiga laxen sällskap av en kall yoghurtsås med dill, persilja och vitlök, och en matigare sallad med blandade grönsaker, rotfrukter, bönor och matvete
Lax med vermouthsås

Lax med vermouthsås

Om du gör vermouthsåsen till rödtungeruladerna först, så som jag gjorde, använder du spadet från den ugnsbakade fisken som bas
Ugnsbakad torskrygg med tomat, fänkål & örtolja

Ugnsbakad torskrygg med tomat, fänkål & örtolja

isterband och gravad lax med dillstuvad potatis och en god salsiccia-korv. Lägg i tomater och bönor. 4 dl hemkokta bönor (vita, svarta eller de du gillar) eller 1 pkt färdigkokta bönor. 4 dl hemkokta bönor (vita, svarta eller de du gillar) eller 1 pkt färdigkokta bönor