Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 2 kg laxfilé. 5 dl frysta provencalska örtkryddor
Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. 2 kg laxfilé. 5 dl frysta provencalska örtkryddor. 2 kg laxfilé med skinn salt peppar 1 msk pressad citron 150 g fetaost 2 dl grekisk yoghurt 0. 5 dl frysta provencalska örtkryddor Ugn. 1Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar
Ugnsbakadlax med ört- och lökkryddad fetaostbädd samt grönsakspasta som serveras vid sidan om. Örtkryddad fetaostlax med grönsakspasta är en maträtt som passar både stora som små
På bordet fanns också ugnsbakadlax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Igår var det dags igen, denna gång LAX. Att istället använda en vattenbaserad marinad gör att det inte börjar brinna lika lätt när du grillar (om du slaravat med torkning av köttet) och örtkryddor blandar sig bättre smakmässigt och går direkt in i köttet
Vi har ätit den både till ugnsbakadlax med marinerade räkor och till marinerad fläskytterfilé. Idag tänkte jag försöka fresta er med en somrigt grön sås som passar till det mesta
Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 1,2 kg laxfilé med skinn. 1/2 dl örtkryddor provençale
Så idag bjuder jag på ett härligt laxrecept. Lyxade och köpte färsk lax i fiskdisken. Oj oj, det går såklart inte att jämföra med vanliga frysta laxbitar
Servera lax och rotfrukter tillsammans med hollandaisesås och citronklyftor. Krydda laxen med salt och svartpeppar, låt den gå med i ugnen när ca 10-12 minuter av rotfrukternas tillagningstid återstår. laxfileér (á 120 g)