Hacka morot och lök i stora bitar och sprid ut runt omkring. Salt, peppar, torkad salvia. Det är även gott att steka kålen med lite tunt strimlad gul lök för ännu mer smak
Allt fick ackompanjera ugnsbakad torskryggfilé och serverades med en skaldjurssås. Att hacka broccolin och löken är det som tar lite tid, men när du har det gjort kan du snabbt skrida till verket med att få ihop rätten
Garnera med salviablad och servera direkt. 2 st vitlöksklyftor, finhackad. 1 st schalottenlök, finhackad. 1 st vitlöksklyfta, finhackad. 1 dl plockad salvia, spara lite till garnering. Förväll och stek kantarellerna först i olja i 3 minuter, tillsätt sedan smör, lök, vitlök och salvia, stek ytterligare några minuter tills svampblandningen får fin och gyllene färg. 2 st vitlöksklyftor, finhackad. 1 st schalottenlök, finhackad. 1 st vitlöksklyfta, finhackad. 1 dl plockad salvia, spara lite till garnering
Då rostas kycklingen jämt runt om, och dessutom samlas alla goda köttsafter upp på plåten nedanför (som du kan fylla med potatisklyftor, lök och vitkök till exempel)
Blanda de grillade grönsakerna med den ugnsbakade potatisen, tomater och oliver. Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, blåbär, vanilj, salvia och mörk choklad