Ugnsbakad fläsksida recept

Sköna bruna bönor

Sköna bruna bönor

400 g rimmad fläsksida med svål. 400 g rimmad fläsksida med svål. När jag var liten var bruna bönor och falukorv min absoluta favoriträtt
Underbart mör och saftig porchetta i Crock Pot

Underbart mör och saftig porchetta i Crock Pot

Jag tycker ugnsbakad eller rostad potatis passar riktigt bra. Porchetta görs på fläskkarré eller fläsksida som man skär till en större och tunnare bit, fyller med massa godsaker som vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle
Navarra – New Jersey – Sverige

Navarra – New Jersey – Sverige

Vi gjorde ugnsbakadfläsksida, från Domta, kryddad med lite rosmarin och ugnsbakade rotfrukter (potatis, morötter och palsternacka) och vitlök samt en sötsyrlig äppelcidervinägersås

Ugnsbakad fläsksida

Lägg i fläsksidan med svålen ner när pannan är het. Bryn svålen lätt och du får en krispig kontrast. Servera traditionellt med bruna bönor eller med rabarberchutney

Ugnsbakad fläsksida med jordärtskockspuré

Han lagade bland annat en fläsksida som Christian tyckte såg grymt god ut. Ugnsbakadfläsksida med jordärtskockspuré och rotfrukter – 4 personer. 600 gram färsk fläsksida (ej rimmad eller rökt). 600 gram färsk fläsksida (ej rimmad eller rökt)
Porchetta

Porchetta

Servera med exempelvis en svamprisotto eller ugnsbakad potatis och valfri god sås. Ta fram fläsksidan, svålsidan ner och gnid in med rikligt med salt och peppar
Recept: Fläskkotlett med kappa

Recept: Fläskkotlett med kappa

De senaste årens ökade intresse för animalisk föda gör det allt lättare att nå den sublima upplevelsen av en varsamt ugnsbakadfläsksida, eller säg ett fläsklägg som är trådigt p insidan med knaprigt på utsidan

Ugnsbakad fläsksida

Lägg i fläsksidan med svålen ner när pannan är het. Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i svålen och lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan upp

Fläsksida hos Rolf – ett matminne för livet

Den kvällen var början på mitt nya liv och den kvällen åt jag den godaste kombination mat och vin som jag någonsin ätit – Confiterad fläsksida med vitkål, rödlök och potatispuré…om jag minns helt rätt