Stek filén runt om i rejält med smör och lägg i en ugnsfast form tillsammans med det smälta smöret från stekpannan och lite vatten (det skall helst inte torka ut i formen under koktiden)
Slå av vattnet och tillsätt ett par klickar smör. Fläskfilé. Fräs peppar och lök i smör i 1-2 min utan att det får färg. 1,3-1,5 kg fläsk fläskfilé. 2-3 msk smör till stekning. 1 msk smör. Wiskyflamberad fläskfilé1,3-1,5 kg fläsk fläskfilé 1,5-2 tsk salt 3-4 krm nymald vitpeppar 2-3 msk smör till stekning 1 dl whisky till flambering. Pepparsås1 msk smör 1,5-2 msk grovkrossad vitpeppar 2-3 msk lök, mycket finhackad 2 grönsaksbuljongtärningar + 1,5 dl vatten 6 dl crème fraiche 3 tsk kinesisk soja
Fläskfilé från Lillehems utegrisar ( ) som försiktigt steks och sedan ugnsbakas. Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta
Ris, pressad potatis eller ugnsbakade potatisar smakar gott till. Hetta upp en klick smör i en stekpanna som tål ugnsvärme och stek filén gyllenbrun runtom
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Jag ugnsbakade en blandning av paprika och purjolök samt kokte haricot verts. Stek champinjonerna ordentligt i smör och olja tills fint bruna, lägg över i en skål och salta och peppra