Måndag - Italiensk ugnsbakad kyckling. Söndag - Fläskfilégratäng med vitvinssås. Jag bjöd på lite plock till lunch i form av kycklingklubbor, köttbullar, potatissallad, pizzabullar, lite ost, grönsaker och kallskuret, och sedan blev det som vanligt två tårtor till fikat
Blev fläskfilé med het pepparsås och bearnaise och ugnsbakade grönsaker och en stor fet sallad. Dagens ekomiddag blev renskavsgryta med ugnsbakad rödbeta och fetasallad
Så även om det är söndag och vi planerar att äta fläskfilé till kvällsmat så blir det idag ett recept på en riktig vardagsklassiker, ugnsbakad falukorv
Det fick bli en ugnsbakadfläskfilé med bacon och tomater som serverades med potatismos, dock hade tyvärr såsen skurit sig och potatismoset var ganska klistrig
Så hemma hos oss blir den ordentligt stekt och serverad till stuvade makaroner, eller ugnsbakad. På fredag blir det en festlig fläskfilé med bulgursallad och fetaostsås
Blanda ostsåsen, grädden och salsan och häll över. Stek den marinerade fläskfilén i en stekpanna. Marinera fläskfilén med soya, lime och tacomixen i minst 2 timmar. Strö till sist över den rivna osten och grädda i 200ºC i cirka 20 minuter eller tills osten fått färg. 500 g fläskfilé. 1 paket Kelda ostsås. 1 dl riven ost