Ugnsbakad fänkål recept

Ugnsbakad lax med morot och fänkål

Ugnsbakad lax med morot och fänkål

½ fänkål. Tillsätt fänkål, morot, citron och vitlök, låt sjuda i ca 3 min. Koka upp Milda med fonden. Sätt ugnen på 200° C
Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

Ugnsbakad lax med fänkål och paprika

900 g laxfilé 3 msk seafoodkrydda (från kryddkvarn) 4 msk rapsolja 1 röd paprika 1 grön paprika 1 fänkål 200 g romanticatomater 300 g delikatesspotatis (eller små färskpotatisar)
Ugnsbakad fänkål med grädde och vin

Ugnsbakad fänkål med grädde och vin

Jag har inte använt fänkål så mycket. Fänkålen blir så mild och god. Rengör fänkålen, skär bort topparna och dela varje fänkål i fyra bitar
Oxfilé m/ugnsbakad fänkål!

Oxfilé m/ugnsbakad fänkål!

Sen fick de vila lite och fänkålen fick åka in i ugnen med olivolja i ca 20 min på 225 grader. Filé över lag är väl egentligen inte ett så värst roligt köttstycke
Ugnsbakad fänkål med tomat (och halloumi)

Ugnsbakad fänkål med tomat (och halloumi)

Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Ugnsbakad fänkål med vermouth

Ugnsbakad fänkål med vermouth

Ugnsbakadfänkål med vitlökssmör och vermouth. Fänkål är en god grönsak som man kan göra mycket med. Ugnsbakadfänkål med vitlökssmör och vermouth
Ugnsbakad fänkål

Ugnsbakad fänkål

Skär bort stjälkarna från fänkålen, men spara vipporna. Skrynkla ett smörgåspapper, blöt det och stoppa om fänkålen