Det var ett land utan böljande vetefält, utan betande kor som gav biffar, smör och ost. Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouille med ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
Ugnsbakade tomathalvor. Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1–3 minuter på varje sida (beroende på hur pass rött kött du vill ha). 800 g hängmörad biff, i 4 skivor. 800 g hängmörad biff, i 4 skivor smör till stekning salt och nymalen svartpeppar. Ugnsbakade tomathalvor 2 tomater 2 klyftor vitlök 1 kruka persilja 100 g smör, rumsvarmt 0,5 dl ströbröd salt och svartpeppar
Man kan smula den ugnsbakade chevren över en sallad, ha den i biffar och fantastiskt gott var det tillsammans med min hemgjorda rabarber- och kanelmarmelad på nybakat bröd
Servera gärna ugnsbakad potatis och en sallad till. STEKT BIFF MED VITLÖKSKRÄM. En fin, välstekt biff behöver inte många tillbehör för att smaka underbart