Idag testade jag att göra Mnazale, ugnsbakadeauberginer fyllda med köttfärs. Fick även med lite sydeuropeiska influenser genom att toppa med riven parmesan
Idag bjuds det ugnsbakade, vegetariska sojafärsfyllda auberginer här på bloggen. Det får mig att minnas att en lunchresturang här i Uppsala för några år sedan på sin Dagens Meny frejdigt annonserade "Ugnsbakade aboriginer"
Passar bra som ensamrätt medparmesanpaneradaubergine och risotto. Maj-Britt Aagaard skriver om tomater med parmaskinka på Spiselandslaget, och Karin skriver om aubergine-piccata på Karinsspis
massor med riven parmesanost (whoops – Najni glömde visst osten när hon tog bilderna. Auberginen. Ty även i Najnis kök sker katastrofer och fadäser… Varför bakade jag inte bara den läckra jordgubbstårtan med mandelmjöl som finns här på bloggen sedan tidigare, liksom…
För att få fylligare smak (och därmed en godare smak utan att behöva vänta på att smakerna ska dra ihop sig en dag) är det en god idé att lägga ned aubergineskivorna i tomatsåsen efter att ha pressat ur vätskan
Blanda urgröpet med vitlök, persilja och ströbröd/parmesan. Krydda med salt och peppar. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering
Några av mina favoriter att grilla direkt på grillen är aubergine, paprika och zucchini. Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Jag hade också lite av den goda ugnsbakade tomaten kvar och kalvfärs i frysen. Det gav mig auberginebiffarmed tomat- och chilimajonnäs och ramslökspesto
Fylld gratinerad portabello – Portabello fylld med vitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater
Normalt sätt, när jag gör Involtini di Melanzane så fyller jag dem med tre olika ostar (mozzarella, ricotta och parmesan), för om ni inte visste det innan, så kan jag berätta för er att ost = livet
Ugnsbakade kycklingklubbor med currysås och blomkålsris. När vi var i Turkiet i vinter blev det mycket paprika, aubergine och tomat, men här hemma är ju de ekologiska så otroligt dyra, så då är det bättre på alla sätt med lokalodlade vintergrönsaker