Ugn rödbetor morötter fetaost recept

Ugnsgratinerad rödbeta med fetaost

Ugnsgratinerad rödbeta med fetaost

När jag äter rödbetor kommer jag att tänka på en före detta kollega som alltid hade rödbetor i sin matlåda på något sätt
Rödbetor, ryggbiff och sallad

Rödbetor, ryggbiff och sallad

Vi satte in potatis, rödbetor, morötter och gul lök på en plåt i ugnen. Därför lade vi till ett gäng rödbetor senast vi satte in rotfrukter i ugnen, riktigt gott
Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Skär morötter, palsternacka och potatis i klyftor och lägg över i långpanna och ringla olja över och stek i ugn cirka 220 grader i 15-20 minuter tills de är mjuka och lite krispiga. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 2 stora morötter. 3 stora rödbetor
Pumpa & Sparrissallad Med Fetaost

Pumpa & Sparrissallad Med Fetaost

Lägg pumpan och palsternackan i en ugnssäker form, ringla över olivolja, flingsalt, svartpeppar och rosmarin
GRÖNSAKER I UGN

GRÖNSAKER I UGN

rödbetor. morötter. ha riven ost över grönsakerna eller blanda i fetaost alternativt mozzarella. Ju större bitar desto längre tid i ugnen
Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. 12 stora morötter. 13 stora rödbetor. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Skär morötter, palsternacka och potatis i klyftor och lägg över i långpanna och ringla olja över och stek i ugn cirka 220 grader i 15-20 minuter tills de är mjuka och lite krispiga. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Ljummen sallad med rödbetor

Ljummen sallad med rödbetor

Skala rödbetor och morötter, och skär i klyftor. Lägg i en långpanna och baka mitt i ugnen i 25 minuter. 500 g rödbetor. 4 st morötter. 125 g fetaost
Lax med fetaoströra och blomkålsris

Lax med fetaoströra och blomkålsris

Lägg laxfiléer i ugnssäker form och bred över fetaoströran. Under tiden laxen är i ugnen river du blomkålen
Grekisk panna

Grekisk panna

Potatis, morötter, paprika, rödbetor, purjolök, fetaost, kyckling. Hacka paprika, rödbetor, purjolök och kyckling och släng på plåten tillsammans med potatisen och morötterna