Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på lite olivolja och smaksätt med salt, peppar och timjam (om du använder färsk timjam så tillsätt den först efter röbetorna kommit ur ugnen)
Vi satte in potatis, rödbetor, morötter och gul lök på en plåt i ugnen. Därför lade vi till ett gäng rödbetor senast vi satte in rotfrukter i ugnen, riktigt gott
Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Skär morötter, palsternacka och potatis i klyftor och lägg över i långpanna och ringla olja över och stek i ugn cirka 220 grader i 15-20 minuter tills de är mjuka och lite krispiga. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 2 stora morötter. 3 stora rödbetor
Det är som stora morötter i storleken och ser ut som rödbetor när man skalar dem. lila morötter. Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche
Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. 12 stora morötter. 13 stora rödbetor. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Skär morötter, palsternacka och potatis i klyftor och lägg över i långpanna och ringla olja över och stek i ugn cirka 220 grader i 15-20 minuter tills de är mjuka och lite krispiga. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Potatis, morötter, paprika, rödbetor, purjolök, fetaost, kyckling. Hacka paprika, rödbetor, purjolök och kyckling och släng på plåten tillsammans med potatisen och morötterna