Gjorde frallor idag med rågsikt så gott. Tillsätt salt, rågsikt och honung. 12 dl rågsikt. Sätt ugnen på 200 grader. Baka mitt i ugnen 30 minuter tills de fått en fin färg. 12 dl rågsikt
Måste tipsa om grymma rågsiktskakor nu innan jag ska sussa. 25g jäst (1/2 paket) 4 dl mjölk (fingervarm) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt1 1/2 dl havregryn 25 g rumsvarmt smörCa 6 dl rågsiktsmjöl (lite i taget eventuellt mer) Gör så här. Sätt in i ugnen ca 12 minuter på 220 grader. Ca 6 dl rågsiktsmjöl
Kavla ut degen jämt och lägg den i en ugnsform/ugnsplåt. Tillsätt rågsiktsmjöl och vetemjöl. 50 g färsk jäst5 dl vatten (37grader)1/2 dl honung50 g smör (rumsvarmt)1 tsk salt5 dl havregryn 3 dl rågsiktsmjölVetemjöl resterande mängdGör så här. Sätt sedan in i ugnen ca 15 minuter på 225 grader. 3 dl rågsiktsmjöl
När du sätter på ugnen ha en plåt i mitten och en längst ner så de blir varma. När du sedan flyttar in brödet på den översta plåten (skjutsa in bröden på et baklplåtspapper med hjälp av en skärbräda) häller du lite kallt vatten på den nedersta plåten för att göra ånga i ugnen
Idag blev det nybakade frallor till frukost - direkt från ugnen. 250 g rågsikt. Sätt ugnen på 225 grader nästa morgon (gärna med en skål med vatten på botten). Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter. 250 g rågsikt
Ugns temp. 9 dl rågsikt. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Det ser kanske lite tråkigt ut när de är lite "jultema" på bilden med de här brödkakorna va så goda så måste dela med mig av de receptet igen nu när jag kör en "bröd-månad" här på bloggen
Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg lök, potatis och bacon i en smord ugnsform ca 35x25 cm. 2 dl rågsikt
Häll över smeten och placera på nedersta falsen i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut bacon och purjo i en smord ugnsform ca 30x20 cm. 1 dl rågsikt