Ugn rågmjöl recept

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Mättande är den också av alla frön och det grova rågmjölet
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Ställ in formen på gallret och släng i några isbitar eller ett glas kallt vatten i botten på ugnen (man kan välja att ha en ugnsplåt i botten)

Valnötsbröd med grovt rågmjöl

2 dl grovt rågmjöl. Grädda i 250 graders ugn 5 minuter, sänk värmen till 200 grader, grädda ytterligare ca 30 minuter. 2 dl grovt rågmjöl
Rågrutor (100 % rågmjöl)

Rågrutor (100 % rågmjöl)

*Eftersom att den här degen är extra fiberrik med bara grovt rågmjöl (inget vetemjöl) så kan brödet kännas kladdigt innan det har svalnat helt
Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Mitt i ugnen. Ugnen på 250°. Jag hade en plåt längst ned på vilken jag hällde ca 1 dl vatten för att få en fuktigare miljö i ugnen. 1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50

Rågkakor med fint rågmjöl

450 g fint rågmjöl, fullkornsmjöl av råg (använde Kungsörnen). Grädda i 225 grader, mitten av ugnen, ca 20 minuter. 450 g fint rågmjöl
Snabbfrallor med rågmjöl

Snabbfrallor med rågmjöl

Brödet sätts in i kall ugn. Blanda sist ner grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjölet. 50 g jäst4 dl vatten, 37 grader3 msk olivolja1 tsk ljus sirap1 tsk salt1 dl grahamsmjöl 2 dl rågmjöl ca 7-8 dl vetemjöl specialPensling. Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugnen och sätt där efter igång ugnen på 200 grader
Lingonbröd med rågmjöl

Lingonbröd med rågmjöl

Tillsätt sirap, salt, lingon, fänkål, olja och rågmjöl och arbeta i maskinen. Lägg dem i två avlånga brödkorgar mjölade med rågmjöl
Gräddig steksill i ugn - Recept

Gräddig steksill i ugn - Recept

Rågmjöl. Vänd sillfiléerna i rågmjöl och lägg dom i en smörad form. Rågmjöl. Stek i ugn 15 min på 200 grader
Baguetter med rågmjöl

Baguetter med rågmjöl

Sätt annars in en vanlig ugnsplåt och sen en svart ungspanna i botten av ugnen. Eftersom de (min pappa och hans fru) är riktigt förtjusta i vitt bröd så jag blandade i rågmjöl i baguetterna den här gången med ett riktigt bra resultat

Valnötsbröd med grovt rågmjöl

2 dl grovt rågmjöl. Grädda i 250 graders ugn 5 minuter, sänk värmen till 200 grader, grädda ytterligare ca 30 minuter. 2 dl grovt rågmjöl
Piroger med grovt rågmjöl

Piroger med grovt rågmjöl

Lite nyttigare piroger med grovt rågmjöl och grahamsmjöl. 1 dl grovt rågmjöl. Värm ugnen till 200°. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min. 1 dl grovt rågmjöl. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min
Steksill i ugn med löksås

Steksill i ugn med löksås

Sätt ugnen på 225 grader. Vänd filéerna i rågmjöl och lägg dem i en smörad form (1 msk smör). Grädda sillen i mitten av ugnen i 10 minuter. 1 dl rågmjöl eller ströbröd
Valnötsbröd med rågmjöl

Valnötsbröd med rågmjöl

Tillsätt olja och rågmjöl, arbeta degen jämn på lågt varv. Pensla bröden med vatten och strö på lite rågmjöl
Rosmarinknäcke med rågmjöl

Rosmarinknäcke med rågmjöl

Arbeta in rågmjöl.  Värm under tiden ugnen till 225 grader. Grädda i mitten av ugnen, en plåt i taget, tills kakorna får fin färg, 5–8 minuter. 2 dl fint rågmjöl. 2 dl grovt rågmjöl