Det spelar ingen roll om man sätter på locket direkt eller senare när lingonsylten svalnat. För längre hållbarhet kan man ställa in glasburkarna i 100°C varm ugn innan man häller upp sylten
½ dl lingonsylt. ½ dl lingonsylt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 1 timme. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera
Såsen gör man av buljongspadet som hälls av från ugnsformen blandat med grädde. Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, lingonsylt och ättiksgurka
Sätt ugnen på 175 grader, se till så att gallret är i nedre delen av ugnen. Tillsätt 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl gräddfil och 0,5 dl lingonsylt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter, känn med en sticka så att kakan är helt genombakad (stickan ska då vara torr). 0,5 dl lingonsylt
Sätt in formarna på gallret i den nedre delen av ugnen. Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftiga limpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Nu fick sillen steka i ugnen med en god purjolökssås, som fått puttra en stund på spisen först. Sill med lingonsylt För mig har alltid sill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda