Vår ugn har pajat och jag har lovat att baka bröd till en kräftskiva idag, lite panik. För ca 12/14 portionsbröd5 dl ljummet vatten1 pkt brödjäst1 tsk salt2 msk olja10 dl mjöl, jag blandade Saltå dinkelmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl. 10 dl mjöl, jag blandade Saltå dinkelmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl
Dessa moment måste såklart göras men det sker kvällen innan, bullarna jäser sedan i kylen över natten och på morgonen stoppas plåten direkt in i den varma ugnen
Tillsätt grahamsmjölet och vetemjölet, spara dock lite vetemjöl till utbakningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. 4 dl grahamsmjöl
Grahamsmjölet ger lite smuligare scones. Grundreceptet består av 8 dl vetemjöl men jag bytte ut 3 dl mot grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. Sätt ugnen på 250°. 3 dl grahamsmjöl
Dessa små frallor blir väldigt goda tycker jag och med grahamsmjöl i blir det lite mer att tugga på. 2-4 dl grahamsmjöl. Pensla med mjölk, strö över vallmofrö och grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 10 minuter. 2-4 dl grahamsmjöl
Ta ut formarna eller långpannan ur ugnen. Nu hade vi ganska mycket mjölk i frysen som jag behövde göra över med så därför bakade jag dessa härliga formbröd med grahamsmjöl och linfrö
För att göra rutorna lite nyttigare, och mer fiberrika, så hade jag i grahamsmjöl och linfrön. Blanda torrjästen med grahamsmjölet och rör ner det i bunken
Det fanns inget annat att göra än att värma upp ugnen för att grädda bröden direkt. En torsdagskväll, vid halv sextiden, rörde jag ihop en egenkomponerad deg som bland annat innehöll kall fil och grahamsmjöl
Tillsätt grahamsmjölet, kanelen samt finrivet skal och saften av en apelsin, blanda väl. Sätt ugnen på 180°C. Fördela smeten i önskade muffinsformar, grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter för stora och 15-20 minuter för små muffins. 5 dl grahamsmjöl