Till bloggeventet hade jag gjort en plåt banansmulpaj (med lite korrigeringar) och sedan lagt upp i snygga glas tillsammans medturkiskyoghurtoch hackade nötter (+ honung skulle vara med, men den glömde jag hemma
turkiskyoghurt som blandas med ekologiskt vaniljpulver eller vaniljextract. Vill tillägga med att köp inte den kanelen som finns i affären, den är fakekanel, som är cancerframkallande och ska inte ges till barn alls
W och jag har redan ätit det två kvällar den här veckan men det är ju yoghurt, turkisk/grekisk youghurt dessutom, som är huvudingrediensen så helt onyttigt kan det ju inte klassas som tänker jag…
Med inspiration från Pannacotta och Cheesecake gjorde jag idag en helt fantastisk efterrätt - en "Frozen Yoghurt and Berry Triffle with Caramel Crunch" (förlåt, men kunde inte förklara det kortfattat på svenska)
Mixa dina frysta bananringarmed vaniljpulver ochsojayoghurt ordentligt. Tryck till med en liten sked så bananglassen fyller formarna och sitter fast ordentligt, och sätt in i frysen ett antal timmar så de blir stela
Mixa frysta blåbär, yoghurtoch hampaprotein ordentligt till en glass. Gör en rawfood chokladsås genom att blanda kokosolja med rå kakao och agave sirap (eller honung om du inte är vegan)