Jag tog mig friheten och döpte den till en turkisk pirog. Jag smaksatte också med tomatpuré för att inte göra den för rinnig i konsistensen, soltorkade tomater (för att jag hade en burk hemma och det kändes som det inte kunde bli fel), vitlök, lök och färsk spenat
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Tapsi och briam 6 portioner 800 g högrev (eller något annat kött som passar att ha i grytor) 1 msk torkad timjan 2 tsk paprikapulver 0,5 tsk sjukryddor 3 msk tomatpuré Ca 0,5 dl olivolja 3 dl vatten Salt & peppar Grönsaker. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 3 msk tomatpuré. 4 st tomater
Inlägget Ezme- Turkisktomatsallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ezme är en fräsch, turkisk mezzerätt som gärna serveras som en aptitretare med bröd eller som tillbehör till grillat
Skala och hacka tomaterna i tärningar. Vänd i tomaterna, rör om, krydda med salt och peppar. 4-5 tomater. 600 biff (t ex lövbiff) 1 gul lök, stor 1 röd paprika 3-4 sivri (eller grön paprika) 4-5 tomater 1-2 färsk chilifrukt (om du gillar hetta, annars uteslut) 2 tsk torkad timjan 1 msk paprikapulver salt peppar olivolja, till stekning
Tryck ner tomatpuré och fräs en stund till. Så jag knåpade ihop den här turkiskt inspirerade grytan med ett öga på gamla recept och en näsa över grytan
Skär under tiden alla grönsaker i små tärningar, tomaten utan skal och kärnor. Turkisk lammgryta 2 port. 1 tomat. 2 dl turkisk yoghurt. Morgonpromenad i Alanyas hamn Turkisk lammgryta 2 port. 1 tomat
Ni bara måste servera den med fetaost, oliver, tomat, gurka och salladsblad. En av mina favoritsallader är turkisk bulgursallad som jag aldrig lyckas tröttna på