Lammgrytor av olika slag är populärt på genuina Turkiska restauranger. Den Turkiska Liran står i ca 3,70 nu, så köttet till den här rätten kostar under 40 kronor hos slaktaren. Turkisk Lammgryta för 2. 1 röd Spetspaprika. 1 grön Spetspaprika. Turkisk Lammgryta för 2. 1 röd Spetspaprika. 1 grön Spetspaprika
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Tapsi och briam 6 portioner 800 g högrev (eller något annat kött som passar att ha i grytor) 1 msk torkad timjan 2 tsk paprikapulver 0,5 tsk sjukryddor 3 msk tomatpuré Ca 0,5 dl olivolja 3 dl vatten Salt & peppar Grönsaker. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkiskpaprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 2 tsk paprikapulver. 1 röd paprika. 1 grön paprika
Hacka lök, paprika och sivri. Vänd i paprika, sivri och chili och stek i 2-3 minuter. Krydda med timjan, paprikapulver och stek i ca 7 minuter. 1 röd paprika. 3-4 sivri (eller grön paprika). 1 msk paprikapulver. 600 biff (t ex lövbiff) 1 gul lök, stor 1 röd paprika 3-4 sivri (eller grön paprika) 4-5 tomater 1-2 färsk chilifrukt (om du gillar hetta, annars uteslut) 2 tsk torkad timjan 1 msk paprikapulver salt peppar olivolja, till stekning
Krydda med salt, peppar, timjan, paprikapulver, chili och spiskummin. Så jag knåpade ihop den här turkiskt inspirerade grytan med ett öga på gamla recept och en näsa över grytan
turkisk. turkisk. Minns ni att jag var bekymrad över vissa kryddor i mitt skafferi för ett tag sen. Jag fick en del bra tips från er, härliga läsare, och från dem hittade jag ett recept som ursprungligen kommer från Arla
I styrka påminner det mer om stark paprika än om chilihetta. Det gör också turkisk mat. Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare