Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare
Denna gång hämtade jag recepten ur Camilla Thulins och Uluc Telmans kokbok Meze Maritime. Varje gång jag lagar turkisk mat inser jag att jag gör det för sällan
Släng i lite salt och peppar i smeten och servera dem som meze med en klick turkisk yoghurt till. Att få sitt barn eller sin bebis att äta grönsaker är ibland en svår kamp
6-7 dl naturell yoghurt, låt rinna av i kaffefilter under 1,5-2 timmar (för snabbare alternativ välj 4 dl meze eller turkisk/grekisk yoghurt). 6-7 dl naturell yoghurt, låt rinna av i kaffefilter under 1,5-2 timmar (för snabbare alternativ välj 4 dl meze eller turkisk/grekisk yoghurt)
Släng i lite salt och peppar i smeten och servera dem som meze med en klick turkisk yoghurt till. Serveras varma eller kalla, gärna med en stor klick turkisk yoghurt