Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Finhacka köttet i små bitar. Smaka på köttet så att det är fin konsistens, annars koka lite till. I med köttet i kastrullen och rör runt så att kötten blandas väl och låt detta steka tills köttet fått ordentligt med färg i ca 5 min
Visst finns det de som är fattiga och inte har råd att äta kött och ost så ofta, men då kommer proteintillskottet från bönor, kikärtor och linser som konsumeras i stor mängd
Du kan om du vill byta ut köttet i grytan mot till exempel kyckling, fläsklägg eller lamm. Salta och peppra köttet på båda sidor och lägg det ovanpå grönsakerna
Häll olja i stekpannan och bryn köttet. Lägg köttet i en gryta. ½ köttbuljongtärning. Häll löken över köttet och fyll på 2 dl vatten. Låt sjuda under omrörning ca 20 minuter beroende på köttets kvalité. 2 dl Lindahls turkisk eller grekisk yoghurt