Ni bara måste servera den med fetaost, oliver, tomat, gurka och salladsblad. En av mina favoritsallader är turkisk bulgursallad som jag aldrig lyckas tröttna på
Fräs gurkan och paprikan i en kastrull. 1st Röd paprika, skuren i grova bitar15cm Grön gurka, delad på mitten och kärnhuset bortgrövt, skuren i grövre bitarSalt & peppar från kvarnLite dippsås. 2dl Turkisk yoghurt10st Basilikablad, fint rivna eller skurna2krm Chilipeppar, torkad1msk Olivolja1tsk CitronsaftSalt & Peppar från kvarnGott till
Varje gång jag lagar turkisk mat inser jag att jag gör det för sällan. Tyvärr hade jag inget turkiskt vin hemma så det fick bli ett rött vin från utmärkta producenten Luretta i regionen Emilia-romagna
Gurka är en av de få grönsaker som mina barn äter för tillfället. 1 dl turkisk yoghurt. 2 dl turkisk yoghurt. 1 st gurka – hyvla gurkan till nudlar med en potatisskalare. 1 dl turkisk yoghurt. 2 dl turkisk yoghurt
turkisk yoghurt. liten gurka. Dela och skrapa ur gurkans kärnhus, skiva sedan tunt och lägg på hushållspapper, salta med 1 tsk salt och låt ligga i 15 minuter
turkisk yoghurt. Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Hacka lök och gurka i skivor. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
Glöm inte pressa ur vattnet från gurkan. 1/2 gurka skalad, urkärnad, riven och urvattnad. 3dl turkisk yoghurt, fet. 1/2 gurka skalad, urkärnad, riven och urvattnad. 3dl turkisk yoghurt, fet