turkisk yoghurtmassa pressade vitlökaroch massor av GRILLKRYDDA. Turkisk yoghurt, gräddfil el dyl, en gnutta majonäs som blandas med rivet äpple och hackad lök
3 tsk grillkrydda (jag använde Santa Marias). Rör ihop 2 - 3dl crème fraiche eller turkisk yoghurt och 0,75 -1 tsk italiensk salladskrydda (efter smak). 2 vitlöksklyftor 3 tsk grillkrydda (jag använde Santa Marias)
Jag kryddade smeten med lite hemmagjord gyroskrydda, men det går att byta ut den mot 1 - 1 ½ msk grillkrydda istället (uteslut då saltet i receptet). 2 dl turkisk yoghurt alternativt avrunnen fil eller yoghurt (se här). 2 dl turkisk yoghurt alternativt avrunnen fil eller yoghurt (se här)
lite grillkrydda. lite grillkrydda. lite grillkrydda. lite grillkrydda. ca 2-3 msk tjock yogurt, tex turkisk. ca 2-3 msk tjock yogurt, tex turkisk. ca 2-3 msk tjock yogurt, tex turkisk. ca 2-3 msk tjock yogurt, tex turkisk
bytas mot 2 tsk grillkrydda, uteslut då saltet i receptet). Rör ihop 2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här) med ½ dl stark ajvar, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt, 1 krm grovmalen svartpeppar och 1 tsk torkad dill alternativt 1-2 msk finklippt färsk eller fryst dill. bytas mot 2 tsk grillkrydda, uteslut då saltet i receptet)
Blanda turkisk yoghurt med sambal oelek och harissa i en rymlig påse. 4 dl turkisk yoghurt. 3 msk grillkrydda utan glutamat. 4 dl turkisk yoghurt. 3 msk grillkrydda utan glutamat
1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda). 1 dl turkisk yoghurt. 1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda). 1 dl turkisk yoghurt
Krydda med chili grillkrydda och Herbamare örtsalt. 2 tsk chili grillkrydda. 1 dl turkisk yoghurt. Smörj en form och dela fiskfiléerna på mitten och lägg i formen
Krydda med grillkrydda och mycket pepparmix. kotlett i strimlor grillkrydda mycket pepparmix 1 salladshuvud, strimlat 4 tomater, i skivor 1-2 röda lökar, skivade 1 sats tzatziki 4-8 pitabröd (beror på stoleken på dem) Stek köttet på ganska hög värme så det får bra med färg. ½-1 gurka, grovt riven (jag kärnar inte ur den) 1 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 2 vitlöksklyftor, pressade 3 dl matyoghurt (vi har alltid ett spann turkisk hemma) 2 msk olivolja Strö saltet över den rivna gurkan och låt stå ca 10 minuter
1 dl turkisk yoghurt. 1 tsk grillkrydda. 1 dl turkisk yoghurt. 1 tsk grillkrydda. Som jag sagt tidigare blir jag lätt trött på gräddiga såser, och försöker hitta andra alternativ till LCHF