En av mina favoritsallader är turkiskbulgursallad som jag aldrig lyckas tröttna på. Ni bara måste servera den med fetaost, oliver, tomat, gurka och salladsblad
Det finns vissa maträtter i Turkiet som jag älskar men inte riktigt vågar mig på att laga. Jag har ibland en inställning att matlagning är svårt, vilket det absolut inte behöver vara men detta gör att jag backar och inte riktigt vågar ta mig an maträtter
Ingredienser, 4-6 personer4 dl bulgur i mellanstorlek4 dl vattenTomatsås1 dl olja1-2 st lök1 st turkisk paprika2 msk tomatpuréSalt, peppar, krossad rödpeppar1 dl vattenGrönt3 st salladslök1 knippe persiljaSalt, peppar, citronsaft (1/2 citron), 1 msk granatäppelsirapGör så härMät upp bulgur i en stor skål
Blanda grönsakerna med den kokta bulgurn och servera med spett och turkisk yoghurt. 561 kcal33,7 g protein33 g fett30,3 g kolhydraterTurkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port1 liten zucchini2 paprikor (gärna gul och röd)1 stor rödlök1 msk olivolja1 tsk rosmarinflingsalt, svartpeppar500 g nötfärs½ dl turkisk yoghurt1 ägg1 liten vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar½ tsk salt1 msk olivolja1 ½ dl bulgur2 dl turkisk yoghurt1. Turkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port