En snabbvariant på tunnbröd är något jag svänger ihop hemma ganska ofta. Det är viktigt att du börjar vispa snabbt på en gång eftersom att degen sväller och blir tjock ganska direkt
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Eftersom jag var vrålhungrig ville jag att det skulle gå snabbt så jag kom att tänka på pannbröden jag brukade göra när jag var yngre, ni vet de där bröden som man steker i stekpanna i ett par minuter som nästan blir som ett tunnbröd
tunnbröd Ingredienser. När man vill äta nybakat bröd till frukost och inte har tid att vänta på att degen ska jäsa är det här ett jättebra och snabbt recept på ett stekpannebröd
Vill du ha en snabbare variant så kan du göra spisbröd som bara är att röra ihop och steka. I helgen rörde jag ihop en deg och stekte tunnbröd till frukost
Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Enkelt och snabbt är det med utan långa jästider. Tunnbröd är ju riktigt gott och gör man detta tunt men inte för tunt så det är mjukt kan man rulla det och göra tunnbrödsklämmor till exempel
Fick ett tips på ett enkelt tunnbröd på surdeg. Påminner om mitt "Gudruns mjuka tunnbröd" som jag glömt att lägga in här, men som absolut ska läggas in snarast, det är världens bästa bröd