Finfördela smöret i mjölblandningen. Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. Tunnbröden ska vara lite brunfläckiga när de är klara
Smula jästen i en bunke, rör ut jästen med mjölksmörblandningen. Mjukt Tunnbröd, Stekpannebröd. Smula jästen i en bunke, rör ut jästen med mjölksmörblandningen
Olja, eller smör till stekning. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Ättunnbrödet tillsammans med riktigt smör och en god ost eller vad din egen favorit nu än kan vara. Smält smöret och blanda därefter ner mjölken, värm tills att det är fingervarmt
Hur som helst, för någon vecka sedan gjorde vi ett gäng tunnbröd som blev så himla bra. 3 msk smält smör. Blanda jästen med mjölk, smör, salt och socker i en bunke och tillsätt 5 dl mjöl. 3 msk smält smör
Smält smöret. 50 g smör. Häll på mjölken. Värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt
Låt svalna lite och ät sen med en massa smör på. Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
1 Värm mjölken och smöret till 37 grader. 50 gram smör. Gör så här. 2 Smula ner jästen i bakmaskinen och tillsätt mjölkblandningen, slå på bakmaskinen på hög hastighet och se till att jästen löser sig ordentligt