Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukttunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Mosa eller mixa avokadoköttet med vitlök och limesaft, smaka av med salt och peppar. Kör köttet till sås i matberedare, smaka av med socker om det behövs, ställ kallt
Dagens middagstips blir denna superenkla rulle med mjukt bröd, sallad, kött och vitlökssås. Här kan kylskåpsrensning komma väl till pass då du kan ta vilket kött som helst i princip och sallad som finns hemma
Fyll tunnbröden med alla ingredienser. Men rörorna passar även bra som goda tillbehör till en grillad kyckling, till en köttbit eller vad man nu föredrar
Bred fyllningen över mjukttunnbröd och skär i lagom stora bitar. Jag gjorde två sorters smördegssnacks och en tunnbrödrulle som skars i lämpliga munsbitar
Lägg ett tunnbröd på gallret och låt det bli mjukt av ångan, vänd på det några gånger. Skiva upp det halvt tinade köttet så tunt som möjligt och strimla det ännu tunnare
Några av mina favoriter är påskgodis, färskpotatis, tunnbröd, sill, ägghalvor med topping, Västerbottenpaj, kall paj med lax, räkor och avokado, köttbullar och prinskorv och självklart hemgravad lax