Muurikka – maten & kärleken… Norrlandskebab med nybakat, mjukt tunnbröd och renskav. Ställ åt sidan sålänge och tillsätt senare i grytan tillsammans med grädde, messmör och lingonsylt
Tunnbröd, gärna med lite Västerbottenost. potatismos, pepparotscremen och hemkokt lingonsylt. Ett rostat tunnbröd med en skiva Västerbottenost är gott till
Hårt tunnbröd ersätter nachochipsen och tortillabrödet. Färsen får sällskap av äpple, bladspenat, svamp och krispig rödkål samt två olika såser – en gräddfilssås med sting av pepparrot och en chilihet lingonsylt (som ersätter tomat-tacosåsen på ett förbaskat bra sätt, om jag får säga det själv)
1 paket fyrkantigt tunnbröd (mjukt)1 burk kessela kvarg2-3 msk stark julsenap200g tunt skivad , kokt eller rökt, skinkaBlanda kessellan och senapen och bred sedan ut det på brödet. Mjuk pepparkaka med chokladglasyr6 dl vetemjöl5 dl socker2 tsk nejlikor2,5 msk kanel1 tsk bikarbonat2 ägg3 msk lingonsylt3 dl filjmjölk75 g smör Choklad glasyr150g mörk choklad1 dl gräddeBlanda alla torra ingredienser för sig. 3 msk lingonsylt
lingonsylt. Renskav och röstikaka, tunnbröd och lingonsmör. lingonsylt. Lingonsmör är speciellt gott till hårt tunnbröd och passar extra bra till vilträtter som tillbehör
Det är supergott att blanda keso med spenat och fylla cannellonirör eller i en lasagne och sedan ha en god tomatsås över och ett litet höstigt tips såhär när det börjar bli lite grått ut är att blanda keso och créme fraiche med lite äpplemos eller lingonsylt och ha som kall röra till olika grytor, svamppytt mm mm