Tunnbröd kornmjöl recept

Tunnbröd

Tunnbröd

Använd rikligt med kornmjöl när du bakar ut blir lite som ett kullager under och jag tyckte det var relativt lätt att kavla ut
Kornbröd

Kornbröd

7 dl kornmjöl. Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet. Häll på resten vatten. Tillsätt salt, margarin eller olja och anis
Premiärbakning av knäckebröd

Premiärbakning av knäckebröd

Kanske det får bli lite tunnbröd någon dag också. Nu fick jag för första gången i mitt liv inhandla kornmjöl
Skärgårdskakor

Skärgårdskakor

1 dl finmalet kornmjöl. Smäl matfette. Häll på mjörken. Värm till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet
Norrländskt Tunnbröd?

Norrländskt Tunnbröd?

"Hej Undrar om du kan hjälpa mig med en recept på gammaldags norrländsk mjukt tunnbröd som är bakad på endast två mjölsorter, korn och havremjöl
Rieska - Finsk tunnbröd

Rieska - Finsk tunnbröd

Tunnbrödet blir bra om den får snabbt åka in i ugnen då degen fortfarande är kall och ugnen så varm som möjligt då bildas vattenånga och brödet får mer volym då den bakas utan jäst
Krispepparkaka

Krispepparkaka

Korn innehåller en mycket liten mängd gluten och används mest till tunnbröd i vanliga fall. Förra våren plockade jag fram receptet igen och tänkte att det skulle vara med i Hembakat för alla – det är nämligen helt fritt från ägg, och dessutom är den bakad på kornmjöl som inte innehåller så mycket gluten (den som är glutenintolerant ska nog inte prova den, men den som provar att äta mindre gluten kan bli glad)

Mjukt kummintunnbröd

Nu har jag gjort några försök att efterlikna Aggarps tunnbröd, men jag får erkänna att jag är besegrad
Wrap a wrap

Wrap a wrap

Här är ett recept på tunnbröd som kommer med i spannmålsbrochyren som är under arbete. 8 dl kornmjöl. 1 dl kornmjöl. 8 dl kornmjöl. 1 dl kornmjöl

Tunnbröd till surströmmingen

Mjöla bakbordet rikligt, gärna med kornmjöl. 3,5 dl kornmjöl. Sätt på ugnen. Värm mjölken till 37° (fingervarmt)

Tunnbröd på spisen

Blanda kornmjöl och hjorthornssalt och arbeta slutligen ner detta och vetemjöl till en jämn deg. Strö lite mjöl i pannan och grädda tunnbröden ett i taget i 1– 1 1/2 minut på varje sida. 2 1/2 dl fint kornmjöl

Tunna vetekakor

2 dl kornmjöl. Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg

Hällakakor

Detta är en tunnbrödstyp som antingen går att göra hård eller mjuk. 10 dl/1 l kornmjöl. Vill man ha hårt tunnbröd byter man mjölken till vatten och låter dem torka i ugnen på ca 100° med en glipa på luckan efter gräddningen. 10 dl/1 l kornmjöl