Huvudråvarorna till denna förrätt är rökt renkött, getost, ett gluten och laktosfritt tunnbröd/kex som Yvonne från Yvonnes bageri i Övertorneå tillverkar
Lägg upp röran på ett gott knaprigt bröd/kex typ tunnbröd. Jag hittade även en supergott tunnbröd bakat på Dahlbergs hembageri som ligger i Piteå som passade bra till röran
Jag började med att bjuda på glögg när gästerna kom och sedan hade jag dukat upp lite smått och gott som två sorters tunnbrödrullar, laxrullar, getostbollar med valnötter, grissini med prosciutto, salami, capresespett, marinerad fetaost, löjromscheesecake och ost och kex
Förrätten var god, dock inget speciellt med min skagen, en vanlig skagen på lite tunnbröd. Vi träffades hemma hos mig först där jag bjöd på en liten fördrink, ost och kex
Ändå slår dom sig gärna lite på bröstet när dom nu presenterar ekologiskt tunnbröd med soltorkade tomat, korn och oregano som är ena smaken samt dinkel, wuinoa, havre och linfrö på den andra
Det fanns allt från Västerbottenpaj, ägghalvor med valfria tillbehör som majonäs kaviar och räkor, Mamma Scans köttbullar och prinskorv, olika sorters sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, hemgravad lax, gravlaxsås, hästköttsrullar med pepparrot, tunnbröd smör och ost, rostbiff och kallskuret
Bara att lägga upp ost, frukt och kex. Förrättstallriken såg ut så här och bestod av lufttorkad fläskfilé, salami, Robertsons ölkorv, tortillarullar med färskost, jordgubbar, basilika och peppar och så gjorde jag supergoda tunnbrödchips
Servera på tunnbröd, kex eller små rostade toastskivor och garnera med dill. 170 g kräftstjärtar 1 1/2 msk majonnäs 1 tsk tomatpuré 1/4 tsk rökt paprikapulver 1/2 kruka dill salt svartpeppar kex, toast eller tunnbröd 1 liten schalottenlök Rör ihop
Tunnbröd tinar på några minuter i vanlig rumstemperatur. Knäckebröd eller kex som blivit mjuka blir krispiga igen efter några minuters gräddning i ugnen