Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. 1 dl grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Mitt i allt ”imorgon flyger vi till Nice”-kaoset fick jag för mig att ”vore det inte gott med lite tunnbröd” såhär på kvällskvisten
Tillsätt resten av degvätskan, socker, sirap, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet, rågsikten och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
Ett gott hårt tunnbröd som är gott som lite tilltugg innan maten eller som snacks. Första gången jag gjorde detta så slevade jag upp en stor klick i mitten men tunnbrödet blev alldeles för tjock
Blanda hjorthornssalt eller bakpulver med grahamsmjölet, rör ner det och rågsikten. Till min dumplingssoppa serverade jag tunnbröd som jag hittade recept på här
Detta tunnbröd är helt magiskt. Nu tänker säkert många av er, men det är ju Värmländskt tunnbröd och där har ni helt rätt men jag tycker ändå att man tänker mer på Norrland
3 liter sötmjölk4 dl grahamsmjöl5 dl rågsikt1 kilo vetemjöl1 pkt jäst1½ msk hjortornssaltkornmjöl(stött anis + fänkål)Rör ut jästen i lite av mjölken och häll sedan i resten av mjölken den ska vara kall. 4 dl grahamsmjöl
Servera tunnbröden direkt. Tunnbröden är även goda som frukostbröd. Grädda tunnbröden i en het stekpanna utan fett (vi använde gjutjärns-stekpanna) i 2 1/2–3 minuter per sida. 1 dl grahamsmjöl
Ska baka tunnbröd i helgen här kommer mitt favoritrecept från ica. 25 g jäst75 g smör7 dl mjölk1/2 dl socker1 tsk stött fänkål1 tsk salt3 dl grahamsmjöl1 tsk hjorthornssalt10-11 dl vetemjölSmält smör och värm mjölken till 37 grader. 3 dl grahamsmjöl
Dags att baka eget tunnbröd. Mormor Marias tunnbröd. Att baka tunnbröd, framför allt till jul, har länge varit en tradition generationer tillbaka i min mans familj
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad