Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Det är inte så värst ofta som vi äter fiskpinnar i vår familj, men ibland händer det och då väljer jag fiskpinnar som är gjorda av fiskfilé, inte av malet "jagvetintealltvadsomkanvarai"
Vi sidan av torget, lite framför till höger om rådhuset i början av en sidogata, står en skön norrlänning av något slag och röker ädelfisk av alla dess slag
Tunnbröd. Gubbröran t ex passar att servera på midsommarfesten, kräftskivan eller påskfesten, då det oftast är fisk och skaldjur på menyn, medans en het tomatsoppa däremot passar bättre på halloweenfesten, när det är ruggigt och kallt ute och man gärna vill ha något värmande
Tunnbrödsstubbar med bacon och champinjoner. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Bred ut blandningen på tunnbrödsskivorna. 2 tunnbröd. Dela potatisarna i halvor. Riv dem genom att lägga snittytan mot rivjärnet och hålla i skalet - så slipper du skala potatisarna
När vi har tillgång till rökt fisk hamnar den ofta i en lunchsmörgås sommartid. Lägg på salladsbladen i ena sidan av brödet samt fisken, löken och äggen
Några av mina favoriter är påskgodis, färskpotatis, tunnbröd, sill, ägghalvor med topping, Västerbottenpaj, kall paj med lax, räkor och avokado, köttbullar och prinskorv och självklart hemgravad lax