En stektermometer är ett måste, likaså en skärmaskin för att få tunna fina skivor. En köttbit på lite drygt 1 kg räcker till många, ca 8 stycken när det serveras så här och säkert till 10 på en buffé om man skär riktigt tunnaskivor. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
Servera steken skuren i tunnaskivor tillsammans med såsen, kokt Broccoli, Äppelklyftor och Örter. En Fransyska, Fläskkarré eller Skinkstek, lagad på det här viset, blir nog nästan lika gott
Skär upp i tunnaskivor och servera på buffébordet eller varför inte till en potatisgratäng. ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska). ca 1 kg nötkött (exempelvis innanlår eller fransyska)
600 gram fransyska i tunnaskivor som jag strimlade3 skivade gula lökar10-12 potatisar i skivor4 dl vätska (jag tog 33 cl mörk öl resten vatten)1 köttbuljongtärning Stek köttet och salta och peppra. 600 gram fransyska. 10-12 potatisar i skivor