Tunnarevben är roligt att göra, det går fort också och det sköter sig själv i ugnen. 1 kg tunnarevben. Efter 25 minuter ta ut revbenen, öppna paketet försiktigt så att du inte bränner dig på ångan. Häll över såsen på revbenen och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter. Relaterade 1 kg tunnarevben
Tunna sådana som är väldigt kladdigt att äta och med andra ord kanske inte man vill äta ute, men i hemmets vrå mina vänner, då är det här en riktig höjdarmiddag
Hyvla gurkan i tunna långa strimlor. Det ligger en bit revben på tallriken, revben av sida för att mer exakt, där man låtit den mer köttiga biten sitta kvar istället för att ta bort den och kalla dom för spareribs
Revben kan man göra i oändliga varianter på grillen. Börja med att dra av membranet på revbenen. Gnid sen in revbenen i en rub, som du kan blanda själv
Gjorde så himla goda grillade revben häromdagen som var super enkla dessutom. Lägg i ca 1,5 kg (för 2 per) råa tunnarevben och koka dessa i ca 40 min. 1 dl tomatpuré3 msk vatten0,5 dl rapsolja (eller liknande)1 dl honung 2 tsk chilipulver2 tsk ingefära2 klyftor pressad vitlök2 krm salt2 krm vitpeppar eller svartpeppar0,5 dl soja kinesiskBlanda samman ingredienserna och när revbenen svalnat något marinera dem i en påse tills det är dax att lägga dem på grillen
Skär i tunna skivor. Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost