1. Skala 4 st vitlöksklyftor och mosa dem med rumstempererat smör. 2. Riv ner sommartryffel alt blanda ner några droppar tryffelolja, salta och peppra efter smak
1. Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med rumstempererat smör. 2. Riv ner sommartryffel alt blanda ner några droppar tryffelolja, salta och peppra efter smak
För att få till smakuppplevelsen, severades schnitzlarna med en härlig klick tryffelsmör. Tryffelsmör. Tryffelsmöret har jag köpt (finns t ex hos Werners Gourmetservice), men det kan självklart även röras ihop av en bit riven tryffel och vanligt smör samt en skvätt citronsaft
kött, sparris, svamp och tryffelsmör. Till detta serverade jag stekt portabello som också saltades och pepprades och grön sparris som stektes och ströddes med flingsalt och så tryffelsmöret
Ingredienser Portioner. 6 100 g rumsvarmt smör 2 tsk tryffelolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 knippen grön sparris (à 250 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Senare på kvällen blev det middag med majessill och hemodlad färskpotatis, gräddfil och gräslök, följt av grillad finbiff med rostade tomater och tryffelsmör och klassisk avslutning med jordgubbar och vaniljglass