Tryffelbakelser recept

Tryffelbakelser

Tryffelbakelser

Den här föll sambon i smaken. ca 15 st Ingredienser. 3 dl vetemjöl 3/4 maizena 3/4 florsocker 2 tsk vaniljsocker 150g smör 1½ msk sirap 1 dl vispgrädde ½ dl mjölk 150g blockchoklad 1 äggula Ev florsocker att sikta Så här gör du
Tryffelbakelse på mandelbotten

Tryffelbakelse på mandelbotten

Arkiv. 2014. Januari,. Februari,. Mars,. April,. Maj. 2013. Maj,. Juni,. Juli,. Augusti,. September,. Oktober,. November,. December

Tryffelbakelser med choklad och blåbär

Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber, och sirapen
Tryffelbakelser med choklad och blåbär

Tryffelbakelser med choklad och blåbär

Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber, och sirapen
Tryfflar med saffran

Tryfflar med saffran

Det blir en hel del "tryffelbakande" hemma hos oss. Mest (enbart) från min sida då. Jag tycker det passar så bra till alla möjliga tillfällen
Social Japansk lek

Social Japansk lek

Tempura, Japansk frityroch tryffelbakt kungskrabbaDet Japanska köket har alltid varit fascinerande, färgrikt ochframförallt smakfullt, det har också en inneboende glöd medkänsla för det konstfulla i maten, mycket av den Japanskagastronomin, ja, man kan nästan säga att allt har en egen själ,en slags urkraft som skall symbolisera både ytterligheter ochen stabil harmoni

Tryffelbakelser

Rör smör smidigt med florsockret. Tillsätt äggulan och vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lår degen vila en stund

Tryffelbakelser

Rör smör eller margarin smidigt med florsockret. Tillsätt äggulan och vetemjölet och arbeta ihop till en deg

Clemens tryffelbakelser

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg

Oxfilé med murklor och rödvin

Fick lite hjälp på traven med inspirationen denna gång. Varifrån tänker jag inte berätta, det blir inte lika kul då

Lammkotletter med parmesancrème

Lamm är kanske det bästa köttet man kan äta. Jag har säkerligen sagt samma sak om något annat kött här på bloggen, men just nu känner jag så