Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar. 2-3 dl torkade
Gjorde igår en fantastisk god och krämig soppa på torkade trattkantareller. Trattkantarellsoppa 4 port. ca 20 g torkade trattkantareller. ca 20 g torkade trattkantareller
receptet är till 14-16 personer Ingredienser 100 g torkade trattkantareller 5 st gula lökar 2 msk smör 8 st grönsaksbuljongtärning 3,5 l vatten, + blötläggningsspad 1 dl tomatpuré 1,5 dl idealmjöl 2 dl vispgrädde 150 g roquefortost , eller ädelost Gör så här. 100 g torkade trattkantareller
400 g färska rensade trattkantareller (eller 35 g torkade) 2 msk smör 1 st gul lök0. 35 g torkade. Till fredagens lunch kapade jag ett Halv 8 hos mig-recept
Torsdagskvällens middag blev ett recept från det populära TV-programmet Halv åtta hos mig där Matilda Götlund hade gjort denna härliga Trattkantarellsoppa