300 g trattkantareller (frysta med spad)0,5 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré0,75 grönsaksbuljongtärning0,5 dl gräddefärsk timjansvartpepparsambal efter smak40 g chevréHacka löken och riv vitlöken
Det var ett tag sedan jag lade ut någon recept och det beror mest på att jag käkar keto-kost just nu men det är klart att jag lagar mat, sönerna vill ju ha vanlig mat om inte annat
Idag blev det en mustig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd till lunch. 1l färska eller 3 dl frysta trattkantareller3 st schalottenlökar3 msk sherry5 dl svampsbuljong3 dl vispgrädde 2 dl mjölk1msk kinesisk soya smör till stekning1 pkt bacon1 dl finklippt persilja ( Till soppan och till garnering)Salt och pepparTill garnering hackad persilja och knaperstekt bacon. 3 dl frysta trattkantareller