Få saker går upp mot trattkantarellsoppa en regnig höstsöndag. Kavla då ut den sparade degen, tryck ut en stjärna med en utstickare, lägg stjärnan mitt i pajen, pensla med lite uppvispat ägg och strö över råsocker
Få saker går upp mot trattkantarellsoppa en regnig höstsöndag. Kavla då ut den sparade degen, tryck ut en stjärna med en utstickare, lägg stjärnan mitt i pajen, pensla med lite uppvispat ägg och strö över råsocker
när vattnet dunstat bort, lägg i en klick smör och stek lök och svamp lätt. TrattkantarellsoppaSkogen är full av trattisar och jag har aldrig sett så många trattkantareller på ett och samma ställe tidigare år
Skär svampen i bitar (blötlägg torkade kantareller i lite ljummetvatten i en timme, häll av spadet). Vispaihop äggulorna med grädden och rör ner detta i den färdiga soppan
Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min
Till förrätt bjöd jag på trattkantarellsoppa. Lägg skivat äpple i ringen, strö över farinsocker och kanel, Pensla ytterkanten av degen med uppvispat ägg
Kaféägarinnans värmande och goda trattkantarellsoppa med tillbehör, gör att vi laddar för att söka motiv och upplevelser utomhus, innan dimman rullar in från havet
(äggula, olja, vatten, mjöl & salt) Mjölmängden kan variera något, degen skall bli som små pärlor. Lägg en bit gåslever i mitten och pensla kanterna med lite vatten